Fredagsbrev, arkiv

01 januari 2010

Gott Nytt år!

2010 har börjat. Det år vi nu avverkat får nog ses som ett tungt år för travsporten. Vi kan bara hoppas att det här året blir bättre. Fast man kan ju börja undra redan nu. Det surras om ett nytt ärende kring grisfösare! Nu är det vår stora tränare på Västkusten som ligger under luppen. Jag har länge ifrågasatt flatheten och tystnaden från de flesta större tränarna i landet. Man har “inga kommentarer”. kan det vara så att grisfösarträning är en vädertagen träningsmetod hos våra tränare? Efter att Svanstedt nu fällts så är jag ganska säker på att det kommer in nya tips från hästskötare ute på travcamperna. Det här kan faktiskt bli en, ännu större katastrof, än vi tidigare kunnat ana. Tänk om det blir fler ärenden som kommer upp. Redan nu så har förtroendet för vår älskade sport rasat tillbaka till 60talet. Några nya fall av grisfösarträning och vi kan packa ihop. Om det visar sig att ett utbrett djurplågeri/fusk/dopning systematiskt sker hos stora travtränare i landet så måste väl staten till slut dra in tototillståndet! Fortsättning lär följa…

Prenumerera på vin direkt från Sydafrika direkt till din dörr
Från Sveriges störta vinbutik av Sydafrikanska viner leverans 4 eller 6 gånger om året
Direkt från vingårdarna i Western Cape Sydafrika.

Över till annat:

Förra helgen så startade Tommy Hanné sin Acces Tooma. Han var inget vidare då och Hanné förklarar: “-Han kändes jättefin i värmningen i lördags, men blev bakhalt på den opassande banan och jag kände direkt att det inte skulle gå vägen”. Hästen kommer hem till stallet efter loppet och vad gör Hanné då? Jo, han anmäler direkt hästen till nytt V-75 lopp! Jag har lite svårt att förstå den matchningen och jag hoppas att Axevallas banveterinär kollar upp stackars Tooma ordentligt vid värmningen i morgon!

Erik Adielsson är väl veckans “stolpe ut”. Först tappar han championatet på Solvalla på årets sista tävlingsdag sedan åker han dit “på linjen” nere på Jägersro mot Albanen! Tungt var ordet…

Det får räcka för idag. Är lite sliten efter en lååång nyårsnatt. Under 2010 kommer Fredagsbreven att bli “ännu bättre”. Se det som ett nyårslöfte. Förra helgen så lovade Hultman seger med Never Again. Allt gick enligt planen och vi fick hämta ut deg igen. Visst, oddset var klent men det kunde ju inte Never Again rå för. Att Stefan även satte Zyrano Boko i ett annat V-75 lopp samma dag gjorde ju det hela ännu bättre. Att kvala in två 3åringar med försökssegrar och sedan vinna med båda i finalerna är stort!

Den här helgen så är det Axevalla som ordnar V-75. Svanens hästar verkar nu vara totalt formlösa så vi får plocka fram vinnaren från att annat stall, ett stall där man inte fuskar. MaltaChalle har full form på hästarna och en felfri Two Oceans borde vinna med halva upploppet (och då snackar vi Sveriges längsta). Jag hoppas att Challe håller i från start, sedan blir det en klassisk “promenad i parken”. Jag vill ha 6 gånger raketen för att vara nöjd.

Så får det bli…

3 kommentarer:

 1. är det inte konstigt att media gâr ut INNAN en kontroll har gjorts pâ tränarens gârd... det ska göras i veckan. undrar hur mânga "stortränare pâ västkusten" som har städvecka i stallet nu. hmmm, tror inte nâgon kommer hitta nâgot. en razzia ska göras oanmält och helt utan förvarning. visst har de flesta tränarna inga studieskulder pâ sitt samvete; men sâ urbota korkade att de inte gör en kontroll själva i stallet när de vet att nâgon kommer ¨pâ besök under nästkommande vecka???

  SvaraRadera
 2. bakhalt kan uttalas på olika sätt och i detta fallet ska det vara som när en skidåkare har dåligt fäste. pusspuss

  SvaraRadera
 3. KOLL PÅ LÄGET CHEFEN??

  Erik tappade championatet på valla?
  Hade han inte 4 segrar upp till lillgoopen inför sista tävlingsdagen??
  Sen åker han dit mot Ludde?
  Jägers hade väl avslutningsdagen 29/12 och valla 30/12.

  Jag tror mer att CHEFEN tappat både almanackan och miniräknaren.

  God fortsättning på dig.

  Thomas...

  SvaraRadera