Fredagsbrev, arkiv

06 november 2009

Vad ska man göra nu då?

I onsdagskväll hade vi starthäst på vår hemmabana Solvalla. Vad skönt att slippa åka så långt eller? Nej! Jag hade mycket hellre åkt upp till Gävle och krigat i ett p21 lopp. Nu var hästen uppanmäld i det enda loppet på sex veckor som jag kunde anmäla till på Solvalla!
Det blev, inte helt oväntat, startgunga direkt från 4e spåret och sedan var den dagen över.

Vad ska jag hitta på nu då? Jag har anmält vår andra häst, Paula Index, 28 gånger utan att komma med. Som ni känner till så har alla grannbanor slagit igen sina p21 lopp för att deras egna hästar ska få företräde. Detta innebär att man aldrig kan komma med i ett sådant lopp med en Solvallahäst. Vad gör då Solvalla åt saken? Inte ett förbannade dugg! Solvalla är den enda banan i hela Sverige som inte hör p21 lopp! Varför då? Det osar prestige och bakåtsträvan i styrelserummet...

Nyligen fick vi höra att Solvallas propositioner nästa år skulle skrivas ut av Stc med Per Wetterholm i spetsen. Perfekt tänkte jag. Per har ju visat att han värnar om breddsporten och då borde det ju vara en självklarhet att p21 lopp blir verklighet även på skitbanan Solvalla.
Jag kontaktade Per för att förvissa mig om att han fortfarande var en klok man. Wetterholm svarade mig att han förvisso skulle ansvara för propositionsskrivandet för Solvalla men tillade att det fortfarande var Solvalla själva som styrde "inriktningen" på loppen! Då jag ville ha Wetterholms EGEN syn på saken så blev det tyst! har inte hört ett ljud sedan dess...

Med andra ord. Tant Grön och de andra PRO medlemmarna fortsätter att tvinga fram en massa halvfulla 3 åringslopp samtidigt som de, likt senila sängvätare fnyser åt förslagen om p21 lopp! Det drabbar ju inte dem. Där skall det vara fler pokaler och täcken, högre förstapris och färre matlappar. Fortsätt och gräv graven era gamla stofiler.

Vad ska man då göra? Naturligtvis finns det massor med Solvallatränade hästar som står i stallen utan poäng. Vi skulle då kunna hoppas på att de större tränarna ryter till så kanske bruntungorna på Solvalla lyssnar och agerar. Det som oroar mig då är att Solvallas tränare verkar vara i total brist på handlingskraft och nytänkande. I onsdags såg jag Stig H, Fricken, Hanné och gänget. De åker fram och tillbaka över stallbacken och morsar på kollegor och har en vanlig myskväll på vuxendagiset. Om jag blundade och öppnade ögonen igen så kunde det lika gärna vara 1981! Fricken skulle vara blå/röd och köra av banan i en Eklundsslulky med dalamotiv, Stig H skulle vara klädd i grön/blått osv. Annars ingen förändring! Allt står still.

Jag skickade ut en förfrågan till de flesta av Solvallas tränare hur de såg på problemet med uteblivna p21 lopp på deras hemmabana. Jag kan säga att det togs emot med tystnad...
Några få svar där oro och irritation framkom men annars var det som sagt tyst!
Vi får väl se hur länge dessa tränare kan mjölka deg från ägare vars hästar inte kommer att kunna starta...

Jag själv då? Ja det är tyvärr lika bra att packa ihop och slå igen stalldörren för gått.
Om det inte sker en förändring efter årsskiftet så går Stall Rosa i graven efter 30 år i travets tjänst. Någon som kommer sörja? Kanske inte, men jag tror inte att jag lämnar skeppet ensam.

Det här var då ett deppigt Fredagsbrev. Vi får hoppas att någon klok person ser till att lösa det här med p21 lopp på Solvalla för då kanske man kämpar vidare i den vinande motvind som kallas svensk travsport.
Vi går vidare.
Just nu sitter jag på "Cinderella" på väg hem efter en kryssning. Japp, samma Cinderella som muppen "Färjan-Håkan" muppar omkring på i Kanal 5:s "Färjan". En reseskildring kommer i nästa Fredagsbrev.

Veckans idol!
I kväll är det spännande. Jag har ju länge väntat på att Calle ska åka ut men sedan han tvättade håret så har det vänt. Troligtvis kommer han skrika sig igenom kvällens bidrag utan att behöva riskera att åka ut. Den här gången så är det troliga att Eddie kommer att hänga löst och det gör han tillsammans med Reza. Om Eddie åker så gör han det till 1,90 på UNIBET. Ett löjligt lågt odds. Nu är Tove favorit till slutsegern men jag tror att hon kan hänga löst i kväll. OM hon skulle åka ut nu så gör hon det till 40 gånger degen! Kom ihåg var ni hörde det...
Reza ger 9 gånger och det är ju ett bättre lir än Eddie. Vi kör på det. LIRA REZA!

Jag bjuder som vanligt på en hundring att spela för Kolla här!
Nej nu passerar vi Lidingö och skall snart lägga till. Jag får tacka för den här gången så hörs vi igen nästa vecka. Stallrosa.se håller på att göras om, håll ut ett tag till så är vi snart klara.

Förra helgen så satt tipset klockrent. tyvärr mer spelad en vad hade räknat med. Nu är det Sundbyholm som står som värd. En bana som jag gillar. Trevligt folk både i stall och på kontor. Ännu trevligare blir det att se när Manhattan Sassy äntligen får vinna. Sista avdelningen till Lill-Goop således. Oddset? Allt under 7 gånger är totalisatormygel.

Så får det bli...

Jag bjuder på hundra kronor att spela för. Kolla här!_______________________________

2 kommentarer:

  1. HEJ DU HAR SAMMA PROBLEM SOM VI PÅ ÅBY VI HAR P 21 LÖP MEN VI HAR SNART INGEN TRÄNINGS BANA
    OM STOFILERNA FÅR BESTÄMMA FÖR DERAS HÄSTAR TRÄNAS INTE PÅ ÅBY VI FÅR BYTA BANA HELT ENKELT
    M.V.H.OD

    SvaraRadera
  2. Att "byta bana" är tyvärr inte lätt. Jag har försökt i många år! Gooparna får bo i Karlstad och ha licensen på Åby, Björn Linder bor i Avesta och har licensen på Solvalla osv. Inte kan väl en liten tränare få välja så?!

    SvaraRadera