Fredagsbrev, arkiv

23 oktober 2009

Höstmörker över Solvalla...

Lika bra att börja där jag slutade. Just nu befinner man sig i ett vakum. Hästarna tränar kanonbra men kan inte starta! Den senaste tiden har travbanorna runt om i landet börjat stänga sina p21 för hästar som inte är i träning på hemmabanan. Detta har inneburit att hästar på t.ex. Sundbyholm kan starta i p21 lopp bara en vecka efter förra starten samtidigt som en Solvallahäst inte får vara med trots en "väntetid" på över tre månader! Detta är ju bra för hemmahästarna och det är ju inte konstigt att Sällskapen vill gynna banans aktiva och dess hästägare. Det är ju jättebra om det finns startmöjligheter "varje vecka" för hästar utan poäng på hemmabanan.

Nu till det eländiga. Solvalla har ju sedan "1800talet" vägrat att sjunka så lågt som att erbjuda p21 lopp för banans hästar. Vi har ju snällt fått lasta iväg djuren till landsortsbanorna när poängen tryter. När denna möjlighet nu försvunnit så kommer frågan. Vad gör Solvalla?! Enligt Solvallas sportchef Mattias Stenby, som i och för sig lämnar skeppet snart, finns inga p21 lopp planerade och han tror inte att det kommer skrivas ut några nästa år heller! Jag har, hur länge som helst, tjatat om att man måste satsa på breddsporten men på Solvalla fortsätter man att göra precis tvärs emot. Man gödslar med 3 åringslopp, stänger lopp för äldre hästar. Dessutom betalas resebidrag ut när de stora fabriksstallen rullar in med sina bussar på Solvallas stallbacke!
Det mesta verkar ju för dagen vara under all kritik på Solvalla så ingen är väl speciellt förvånad. Nu är det bara det att läget blivit akut. Vi kan inte längre åka till "orten" för att starta och Solvalla fortsätter att vägra skriva ut p21 lopp! Om Solvalla inte tar sitt ansvar och agerar OMEDELBART så kommer situationen bli fullständigt ohållbar och jag kan garantera att Solvalla är den bana som kommer att tappa flest aktiva efter årsskiftet och då kommer kvittot på vilket skitjobb som gjorts i Mattias Stenbys Arkitektritade skrytbygge de senaste åren.
Skeppet sjunker allt snabbare...

Med ett citat ur min vän Tarzans krönika får vi här hans syn på situationen:
"De som satsar på att äga hästar, måste få se dom starta". Stefan fortsätter:
"Jag säger inget om äldre hästar som slitit runt inte får lopp att vara med i. Men en treåring skall egentligen aldrig kunna bli tvångsstruken".

Ok. Då vet vi hur Tarzan ser på saken. Det skall tilläggas att han själv lastade ner två hästar till Jägersro då de inte kom med hemmaplan. Tror ni att Göran Jansson, Kjell Brandt eller Christer Nyström skulle kunna försvara en sådan tripp för sina hästägare?!
Att Tarzan sedan säljer ut sina "gamla" starthästar för att ge plats till nya unga hästar är ju en annan femma. Vem har han tänkt ska köpa dem? Är det vi idioter som gnäller på att vi inte får vara med som skall höra av oss?

Stefan är min vän men vi ser nog travsporten ur något olika synvinklar...
Bort från travets dystra värld och över till annat:

Veckans Musse!
Snacket om att svenska barn inte får äta fläskkött när det finns muslimska barn i skolorna är dessvärre ofta sant! Redan för tio år sedan kom min son hem från Munsö skola och berättade att två muslimska killar i skolan fick pannkakor när Ludde och de andra serverades blodpudding!

Jag är tveksam till att SD är de bäst rustade för att få ordning på gamla Svedala men hur behandlas de? Korrumperade broilerpolitiker, alla vänstervridna inom media och de flesta sk. journalister beter sig obehagligt illa för tillfället. Överallt får vi läsa och höra:

"Vi har försökt tiga ihjäl dom". "Nu har vi låtit dem komma till tals". "Inget verkar hjälpa". Så låter det idag. Vad vill man uppnå? Är det inte både löjeväckande och även skrämmande? Är inte demokrati just att ALLA har rätt till en åsikt? Vågar etablissemanget inte låta ALLA komma till tals? Om nu SD står för allt ont så torde det bli uppenbart framöver. Så länge man behandlar människors åsikter och tankar på detta sätt så växer föraktet mot de etablerade, var så säkra. Till sist kanske Jimmie Åkesson är den enda som står för det raka och ärliga hur hemsk "sanningen" än är. Vi glömmer ALDRIG vilket förakt Bengt Westerberg visade hundratusentals väljare den valnatt han reste sig ur soffan och gick när Bert Karlsson, då precis invald i Riksdagen, satte sig ner...

Nästa års val ger svar.

IDOL!
Ni vet att jag håller full kollIDOLBLOGGEN. Vill ni ha ett bra lir till ikväll? Nicklas eller Calle åker ur denna fredag! Härliga odds på UNIBET och jag ger fortfarande bort en hundring till alla som registrerar sig och spelar. Mer info här!

Nu över till en annan kul grej. En liten Mupp MUF:are som verkligen ger trovärdighet presenteras här nedan:

En liten ungmoderat vid namn Anton vill så gärna bli
en viktig politiker. Han har i en video klargjort att han inte
tänker sitta still och titta på när ungdomsbuset tar över stan.
Killen är underbar och verkligen trovärdig vill jag lova.
Här nedan presenterar han sig och under presentationen ligger
hans video. Inte missa!


ANTONS VIDEO!


Nej mina vänner. Jag lämnar er här och hoppas ni får en ok helg i ett höstmörkt Sverige.
Själv tar jag tjejen med mig till Berlin i kväll Oktoberfestival med kalla maltdrycker i centrum!
Det är V-75 uppe på Romme i helgen. För tillfället råder Svanstedthybris. Även när han vinner skitlopp nere på Åby så hisssas han till skyarna. Nu verkar man även göra Rutger Raket till favorit. Guld! E dom galna?! Dig For Dollars är ju så stenklar att jag redan sitter och ler. Eftersom alla vill gulla med Svanen så kanske vi kan få 7 gånger på Oscarssons kämpe.

Så får det bli...

1 kommentar:

  1. Nationalarena säger väl ni 08or om Valla?
    Lirar dom korpmatcher i Globen eller på Råsunda?
    //Kalle

    SvaraRadera