Fredagsbrev, arkiv

11 januari 2009

Årets Grammisgala.

I veckan så var det åter dags för årets Grammisgala. En ganska muggig firmafest för branchen där det brukar flöda sprit och droger. Hästgalan på Rondo framstår då mer som en stillsam gudstjänst i jämförelse. Hur som helst, den där slemmiga Kleerup plockade hem några priser i kategorier som "kompositör" och producent. Jobbet har mest bestått av att ratta lite digitalljud i en dator och sedan har han lyckats kränga iväg skiten till etablerade artister. När tredje priset skulle hämtas uppe på scenen så hasade sig den sluskige typen upp med flottigt hår och gula tänder och fällde några omogna kommentarer innan han otacksamt lämnade galan i förtid, en riktigt "majsig" kille! Tacka vet jag deppisen Anna Ternheim! Här snackar vi om riktigt bra musik och hon var verkligen värd sina priser.
Över till annat.

När jag snackat med Åke Lindblom så har han en längre tid talat gott om sina franska inköp och när man åkt upp till Svenne Lindblom i Sala med hästar så har det även där gått i dur. Nu börjar det visst bli dags för skördetid! Åke glider ner till Vincennes och visar upp en fransos i kanonform och mer lär komma!
Solvallas tränarkår borde skämmas! Inte för att jag vill föringa den tyske farbrorn Klaus Kern men vad sysslar Solvallas tränare med? Visst, vi har Walmann, Nurmos, Hultman och Johansson men sen då? Solvalla har nästan 40 tränare men dessvärre så är flertalet av dessa rätt odugliga. Jag vill egentligen inte kasta skit på någon speciell men om man tittar på 5 av de mindre tränarna så har dom skrapat ihop 10 segrar på nästan 300 starter! Det skall även tilläggas att tre av loppen är vunna på Åland. Det här är väl ändå inget som Solvalla är stolta över eller? Om jag nu vill hålla på och leka med mina odugliga pållar här hemma i skogen så är det väl en sak men om man tillhör proffstränarkåren på Sveriges största bana så kan väl knappast resultaten för dessa tränare anses vara annat än en katastrof!
Vi hoppar vidare.

Nu är han igång igen, Jens Byggmark! Killen är väl egentligen rätt hygglig men i pisten är han faktiskt fullständigt värdelös. Som regel så fäller han ett tiotal portar innan han själv med ett brak kör ut och blir stående i ett snömoln och ser förvånad ut. Det var länge sedan resultaten talade för denne blonderade valp. Även denna säsong har inletts med så mycket uråkningar att man börjat undra om det är någon typ av Tourettes-syndrom som driver den stackars Byggmark till att helt tvångsmässigt korsa skidorna innan en port skall passeras. Självförtroendet för vår skojige pistclown torde vara i botten vid det här laget. Jens verkar nu i alla fall försöka råda bot på problematiken. Nu senast så körde han så fasansfullt långsamt att han inte ens fick köra andra åket! Erik Adielsson skulle framstå som en fartdåre vid en jämförelse. Det var "allmänhetens åkning" med plogsvängar och stoppsladdar hela vägen ner. Byggmark borde nog byta genre helt enkelt. Det där med skidåkning är i alla fall i mitt tycke lite för "femväxlat" för Byggmark!


Cool kille med felvallade lagg…


Det är dags för Let´s Dance 2009. Programidén är egentligen rätt tråkig men precis som tv4 brukar göra så har dom ännu en gång lyckats få fram ett program som det kommer att snackas om ute i stugorna. Det hör ju inte till vanligheten när folket nu för tiden mest zappar sig trötta mellan massa amerikanska skitserier utan tillstymmelse av kvalité, i någon form av apatiskt tv tittande.
Precis som i Idol så går det alldeles utmärkt att lira på fåntrattarna i Let´s Dance. Jag skall villigt erkänna att dans inte riktigt är mitt område men jag tror mig ha hygglig koll på vad folket vill ha ändå. Att det skulle stå mellan Alice och Kevin i Idol fick ni ju tips på av mig redan under hösten! En person som jag verkligen avskyr är den riktigt fula och korkade bimbon Isabella Löwengrip, puckot går även under namnet ”Blondinbella”. Hennes farsa driver företaget åt henne och bloggen eller vad vi ska hennes spektakel för ger inte alls så mycket deg som hon ljuger och påstår. Hur som helst, jag hoppas på en avdragen hälsena redan i kväll!
Redan nu skall ni få en kandidat till slutsegern, Morgan Alling! För tillfället står han i trevliga 13 gånger smeten och det är ett bra odds. Morgan är en supergymnast som kommer att dansa skiten ur Graaf, Löwengrip, Hasse Aro och gänget, enda orosmolnet är att han kanske är lite för alldaglig och något av en doldis i sammanhanget. Linda Haglund verkar fortfarande lida av sviterna efter okontrollerat knaprande av diverse tabletter under sin tid som aktiv. Hon har drag åt pundar hållet…
Spela på Lets Dance. 1000:- att spela för här!

Svullomannen Magnus Samuelsson är årets ”Martin Lidberg” i Lets Dance. Skillnaden är väl den att Magnus verkar ha huvudet på skaft och ganska klart för sig. Martin har ju vid flertalet tillfällen avslöjat sig som en ganska korkad person typ, Paolo Roberto. Inför julen så blev Martin Lidberg tillfrågad av Aftonbladet till ”vi 5” på tidningens sista sida. Det hade snackats en del om de stackars grisarna som får sätta livet till bara för att vi skall kunna riva och frossa bland skinkorna i butikernas kyldiskar och här nedan kan ni se hur vår käre Lidberg såg på saken!


Martin Lidberg har full koll…Vi får väl ta och säga hej då för den här gången och jag önskar er alla en trevlig helg!
V-75 uppe på bergsåker och här kommer då en riktigt härlig karamell. I 5e avdelningen står Livi Delight löjligt bra inne i loppet och trots John Östman så borde det bli en promenadseger till dryga 17 gånger soppan!
Ni missar väl inte "Dennis, the true story". Nytt kapitel varje onsdag här!
Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar