Fredagsbrev, arkiv

23 januari 2009

Prix dÁmerique!

Då är det åter dags för årets travhelg nere i Paris men dit återkommer vi.

Vi tar och börjar med lite politik. George W Bush har packat ihop sina grejer och Barack Obama har flyttat in i Vita huset. Obama ska nu ta över den största av alla skutor och Världen hejar på likt en gigantisk sekt! Nu skall det bli andra bullar och den onde Bush kastas på soptippen och Obama blåses upp som den store räddaren i nöden. Frågan är om allting verkligen är så där svart eller vitt i politiken, här hemma är ju det mesta en blandad sörja av ryggdunkare fegisar som smaskar gratissnittar och plockar traktamenten för glatta livet. Hur värdelös var då egentligen Bush? Enligt experter på området så har det inte varit så få krig i Världen som nu på lång lång tid och efter den 11e september så har USA förskonats från terroristers vansinnesdåd. Saddam Hussein sussar sött och Irak är sakta men säkert på väg mot någon form av demokrati. Det första Obama nu vill göra är att lägga ner hela Guantanamo basen och släppa ut alla fängslade! Vi skall dock komma ihåg att basens "hyresgäster" inte bestått av Christina Schollin, Tomas Dileva ellerMikael Wiehe. Nej många av internerna är terrorister och presumtiva självmordsbombare! Vi får väl se om det blir annat ljud i skällan när Nattskjortorna bombat sönder ett köpcentrum i Florida eller blåst ut en skola...


Mer politik och elände. Det smäller på rätt bra nere på "Remsan".
Jag läste nyligen följande ur en artikel från Gaza:
Mohamen Abdallah, 30 årig ambulasförare i Gaza har sin 14 månader gamla son Abdel Aziz på armen när han säger: " - Han skall slåss för Hamas när han blir stor. Om han dör betyder inget. Tvärtom. det är en ära att dö för Koranen". Denna förbannade sagobok! Vilken usel skit farsa, vuxna "upplysta" människor som har en sådan syn borde vi ösa arab-tofflor över! Visst, skyll på religonen, historien eller vad ni vill. För mig är människor med den här inställningen bara onda araber med nedsatt empatiförmåga...

Nu till Travsportens härliga värld. Vi har precis börjat det nya travåret och Johnny Takter lever upp till sitt rykte. Ny Blyhandske i onsdags på Solvalla! Johnny beskrev själv incidenten som "pinsam" när det blev kalkon av uppsittningen med Karis nyförvärv Mulliga Ullis. Först krokar han ihop ekipaget berdvid kort efter start men sedan viker han fram spöet och gasar rakt upp i vagnen framför så det dånar om det! Galopp, naturligtvis. Något lopp innan har han klippt benen på stackars Tysken Kerns pålle, något som Johnny totalt förnekade trots att han fick bötar för styrningen. Kör hårt Johnny!

Lite mer intressant från den verkliga världen utanför stallbackens trygga famn.
Det talas nu om kris och lågkonjunktur i Sverige och antalet arbetslösa ökar i rasande takt. Kära medborgare, ni kan vara lugna, jobben finns på Arbetsförmedlingen! Jag hittade idag följande platsannons i senaste numret av Platsjournalen:

Medium/clairvoyant personal sökes:
12 platser till vår mediala telefonlinje. Vi söker dig som arbetat eller arbetar som medium eller liknande. Vi är en av Sveriges största inom området. Vi är idag ca 30 medium i vårt trevliga positiva arbetsgäng. Vi söker nu ytterligare 12 medium/clairvoyanta.
Önskvärt är om du kan något av följande:
Se in i framtiden, se tidigare liv, kommunicera telepatiskt med djur mm.
Kan du även hitta bortsprungna djur är det ett plus.
Ansökan via e-post.

Vilken chans för många! Tänkte direkt på Lill-Goop och Micke Nybrink. Goopen snackar telepatiskt med pållarna och Nybrink ser in i framtiden (kommande V-75a).
Vill ni söka jobbet så kan ni göra det här!

Nu över till helgen! När ni läser detta så sitter Stallchefen på flyget mot Paris. Ni som varit kloka har bokat genom stallrosa.se och fått flyg samt tre hotellnätter med frukost för ungefär 1 300:- Ni andra som åkt ner får även ni en underbar helg, bara lite dyrare. Hur som helst, det blir en kanonhelg med mycket musslor, entrecote, ostar, baugetter och rödvin! Måste hinna ut till Grosbois och snacka med "grannen" om chanserna och sedan höra med Anders Lindqvist om han ändrat uppfattning om Ann-Charlotte Marteus, landets obehagligaste journalist. Det blir naturligtvis mycket trav med så helgen ser trevlig ut. naturligtvis så kommer jag att rapportera via min dagliga blog, http://www.ekdennis.blogspot.com/

Nej nu får det räcka, jag önskar er som blir kvar hemma i Sverige en trevlig helg och bjuder på en vinnare till Halmstads V-75a här:

V-75 avdelning 6, Somvictor med Thomas Uhrberg från ett perfekt läge, vi som vågar får 15 gånger baugetten!

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar