Fredagsbrev, arkiv

01 mars 2024

Sent skall syndarna vakna...

Att nu göra det rätta visar samtidigt att man tidigare gjort fel. Precis som alla andra förstått så har ju även Jerry Riordan varit helt på det klara att Aetos Kronos aldrig var ens i närheten av att komma tillbaka helt efter en stenhård karriär och svår sjukdom. Med två usla insatser i bagaget så lastar man ändå ner för att kasta ut hästen i världens två tuffaste lopp! Hjärndött, sa Bill, monumentalt hjärndött, sa Bill. Hur som helst, nu slipper vi se Aetos ute på banorna mer och hästen får förhoppningsvis en bra pension. Fast hästägare är ju ett eget skrå, Malta kanske?!

Ett ordentligt kliv, rakt in i Silvergrisen. Var trettiofemte gång lyckas mupparna i Silvergrisen leverera en klok värvning. Bland alla bruntungande gratis-snitt-ätare och annat skräp som lullar runt i det där huset så blir Svante Båth en frisk och sund fläkt! Jag hoppas och tror på ordentlig leverans. 

En annan som gjort en mycket bra värvning är Anders Malmrot. Nu är det ju som bekant inte så värst svårt att göra “stora-A” när bagageluckan är full men ändå snyggt jobbat av Malmrot att som första häst i kommande Elitlopp få med vinnaren av världens tuffaste lopp. Nu får vi hoppas att fransoserna håller sitt ord. Där bland baguetter och brieostar är ett handslag lika mycket värt som en ekipagekontrollant ute på kolstybben. Vi håller tummarna…

Över till helgens stora happening! Sista deltävlingen i årets Mello står för dörren och vi får dessutom se vilka av “andra chansen bidragen” som får ta plats i finalfältet! Ruggigt spännande kommer det att bli. Undertecknads lir i Mellon sitter ju som en smäck, mest hela tiden, och vi dundrar vidare.

De här tävlar i helgens femte och sista deltävling.


1. ”Unforgettable” – Marcus & Martinus

Precis som förväntat. Lite sämre än senast, lite tråkigare än senast och lika klara för final som senast. Förra gången de tävlade för Sverige så sjöng de om “-air”. Det är precis det man kommer att tänka på. Ljummen, genomskinlig luft som totalt obemärkt passerar…



2. ”Controlla” – Chelsea Muco

Jag hade aldrig hört talas om den här bruden förrän jag läste om Panetos-killen Pa Modou Badjie som hade en gängskjutning hemma i sitt hus i Tullinge där två kvinnor sköts till döds. Ruggigt trist historia det där. Hur som helst, det är Pa Modou Badjie som varit med och skrivit låten som Chelsea tävlar med. Är den bra? Näe, det är den inte! Ingen final där inte…



3. ”Back to my roots” – Jay Smith

Jay var med i Idol där han förutom haschrökning på repetitionerna även lyckades bli ihop med Minna från samma tävling under en kort period. Sedan har det rasat stabilt utför med droger och annat trassel för Jay. Nu är han tillbaka och har en riktigt bra låt. Smith & Thell har skrivit låten och Maria Jane Smith i den duon är faktiskt Jays syster. Här får vi Svenne Country + bra röst. Det här skulle kunna gå till final direkt, i sämsta fall “andra chansen”. Då får han ju kvala igen lite senare under kvällen och kanske få en finalplats då, se upp.




4. ”Banne maj” – Elecktra

Transvestit levererar lyteskomik på bredaste skånska! En del gillar den här typen av spex och freakshow, andra låter detta glida förbi obemärkt. Med tanke på att SVT och vänsterpatrasket under en längre tid vurmat för att män utklädda till horor skall läsa sagoböcker för barnen så har snubben genom den indoktrineringskampanjen kanske fått en liten supporterskara som kommer låna mammas mobil och hjärtrösta som tokar. Andra chansen ligger inom räckhåll, dessvärre.




5. ”Light” – Annika Wickihalder

Oj, oj, oj! Det här VISSTE jag skulle bli bra. Redan i Idol så blev Annika en favorit hos mig. Hon sjunger arslet av alla årets motståndare och har en härlig glimt i ögat. Det enda orosmomentet  är att hon skall fastna i Sarah-Dawn-fällan. Scenkläder alá tält och en pompös vänsterarm som glider fram och tillbaka skulle försämra hennes chanser brutalt. Jag vill se “all in”.




6. ”Que sera” – Medina

Den här duon brukar poppa upp lite då och då. De låter alltid likadant och på scenen ser det alltid ut på precis samma sätt. Armar upp i luften, massor av låtsasbling runt halsen och lite hopp på stället, upp och ner. Men som jag alltid sagt, det blir alltid sämre och sämre för varje gång tävlande kommer tillbaka. Medina slåss lite om samma hjärtröster som knattarna från brunostarnas land och i den bataljen lägger jag hoppet hos Medina. Kan räcka!

Helgens lir: Mycket jämnt men Medina och Marcus & Martinus klara för final. Men jag varnar kraftigt för Annika och kanske även Jay!

Med de här raderna så ber jag att få tacka för den här veckan. Ha en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Som avslutning blir det en smällkaramell till helgens V75a som avgörs på Halmstadtravet. Nu blir det tillåtet att köra barfota så vi kan, som vanligt, förvänta oss en galoppbonanza när tränare med varierad känsla för feeling river av skor på allt och alla. No Talking You i sista avdelningen med pappa Peter i vagnen ger 11 gånger rotmoset. Bara att lasta in.

Visste du förresten att Stefan Löfven som barn tyckte att de där banden med elefanter som hans mamma sydde dit längst ner på de för korta byxorna var riktigt snygga.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig