Fredagsbrev, arkiv

13 maj 2022

Anständigheten vinner, alltid...


Åkesson visar vägen. “Järvaveckan” ute i Bongoland är på ingående och när det nu blev klart att Batikkossan Hermansson skall vara med och kladda med sina kladdiga fingrar så gjorde Jimmie Åkesson det enda rätta, kliva av spektaklet. SD brukar alltid vinna röster varje gång de får chansen utveckla partiets kloka politik. Just ute i orten där 90 % av befolkningen består av individer som inte arbetar, inte vill vara en del av det svenska samhället och som dessutom oftast har någon eller några grovt kriminella inom familjen så har väl SD sällan så värst mycket att hämta. Så att avstå medverkan där påverkar knappast valresultatet nämnvärt. Nu får de verklighetsfrånvända och “inkluderande” amöborna mer plats och slåss där mot “Nyans” i väljarjakten. Heder till Jimmie och åter ett klokt ställningstagande…

I helgen är det åter dags för den stora Eurovisionfinalen! Ukraina vinner troligtvis även om de skulle mima och uppträda bakom en skärmvägg. Det är helt OK för mig även om deras bidrag förra året var miljoner gånger bättre. Cornelia är garanterat topp 3 men oddset en smula lågt. Därför presenterar jag nu tre fina lir som du kan göra via ATG. Vi börjar med Grekland, topp fem. Här får vi 3, 50 i odds och det är stabilt och bra. Sedan fortsätter vi med min favvo, den serbiska kvinnan som med förvirrad blick iklädd sjuksköterskeuniform sitter och tvättar händerna under hela numret. klassiskt! 1, 44 känns lite lågt men ändå säkrare än att lira Extreme i Elitloppet. Serbien, topp tio. Som tredje och avslutande spel rekommenderar jag Schweiz, topp tio. Om någon nu kommer ihåg Philip Ström från förra Idol (såg ut som Dave Stewart i Eurythmics) så är det här en starkare upplaga. Han är tippad att komma bland de sista men jag kan garantera topp 10 på grabben och för det får vi ofattbara 13 gånger adamsäpplet. De här liren kommer kittla dödsskönt i kistan…

Lite trav. Redéns hästar går ruggigt bra just nu och det är nog från det stallet årets Elitloppsvinnare selas ut. San Moteur vore troligtvis den klaraste vinnaren men med tanke på Solvallas betongbana sista helgen i maj i kombination med Goops avtal med Pølsemannen kring Extreme så valde man att stå över. Svanstedt fick ingen stil på sin (på tok för tidigt) inbjudna pålle och Hells Hamre verkar inte alls få sitt bidrag i stridbart skick till Elitloppet. Blir som vanligt ett litet antiklimax när startlistorna väl kommer. Intressant blir nu att se hur Malmrot på ett SNYGGT sätt skall kunna plocka in Miljondollarrhyme i år igen.

Åke Lindblom visade förra helgen åter att han är topp fem i landet som tränare. Skillnaden mellan att vinna ett storlopp med en favorit i jämförelse med att lyckas bli två med en tvåhundra oddsare är gigantisk! Hade Åke Lindblom en gång i tiden valt att driva fabriksstall så hade han idag varit en av de mest framgångsrika, men Åke har aldrig haft den ambitionen. Den mannen är en livsnjutare av rang och skall man kombinera detta med livet som travtränare så gör man bäst i att köpa en egen gård, stanna där “livet ut” och driva en trivselverksamhet för sig själv och för de närmast lyckligt lottade. Kämpa vidare min vän, kämpa.

Med dessa ord så ber jag att få tacka för den här gången. Ha en underbar helg så hörs vi igen nästa vecka. Förresten! Du missar väl inte Åland Summerboost 8-10 juli?! Blir en kanonhelg som du sent skall glömma. Som avslutning så kommer här en karamell till helgens V75a som avgörs uppe på Umåker. Redan i första avdelningen får vi en kaboom! Sandra Eriksson åker med fint bakom Devils Tongue och för det så får vi 11 gånger chorizon. En ren och skär ATG-stöld. Vassegooo.

Visste du förresten att Stefan Löfven trodde att NATO var ett dansband som ung.

Så får det bli…  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig