Fredagsbrev, arkiv

20 november 2020

Tidelag och brodellverksamhet, travtränarens vardag...

Det blev ett sent Fredagsbrev. Vi kan ju börja med allt kraxande kring förra helgens V75-vinnare Gandalf Jaam. Med nuvarande reglemente så är det ju självklart att de skall få behålla segern. Det lilla de kan ha tjänat genom att passera några pinnar i sista sväng på fel sida förlorar de över upploppet där hästen får “hoppa jämfota” över pinnarna upploppet ner. Vill vi verkligen ha en lösning på detta så är det finns två varianter. Den ena är att gräva ner bankanten i betong igen! På det glada 80 talet var det INGEN på Solvalla som “genade” genom sista sväng. Skall vi tänka säkerhet och olycksrisk så är det kanske ingen bra idé att lägga tillbaka dessa betonglimpor. Alternativ två. Passerar du mer än en pinne på fel sida i ett lopp så är du diskad, punkt. Men sanningen är ju den att vi svenskar aldrig VILL ha klarhet till hundra procent. Svenne Banan är van vid att allt skall kunna “tolkas” och trixas runt. 

Vi kan flytta över detta till coronan och krogarna. Nu har Svetsarn hittat på ytterligare en luftpastej som är som gjord för att “tolka”. Ingen alkoholförsäljning efter 22:00 och krogen skall stänga senast 22:30. Vad händer nu? Jo, flera krogar kommer absolut sluta sälja groggar osv. klockan tio på kvällen och sedan stänga vid halv elva. Sedan kan de öppna “på nytt” 22:45 och sedan sälja “folköl” till klockan 03:00. Klassiskt svenskt velande. OM, jag säger om, det här med begränsningar på krogen nu minskar smittspridning så är det bara att gå hela vägen. Slå igen allt i tre veckor! Men som sagt, så vill vi inte ha det. Lika lite som att vi vill ha ett travreglemente som är TYDLIGT. Stort grattis till Jonas Moberg!

Jag har alltid hävdat att travsporten till 87 % består av bonndrängar utan studielån och tesen verkar hålla än. Vi har en aktiv som ligger med hundar och hästar, en annan som driver bordell och “säljer” kvinnor för att kunna pröjsa havreräkningen. Vad kusken som ligger med djur anbelangar så blev han avstängd tills vidare på ST, en avstängning som sedan tydligen togs bort igen?! Trista historier som kommer fram. Jag har ingen lust att namnge ovanstående smutsmänniskor för stunden men det blir spännande att se hur Henrik Ingvarsson och gänget på “Trott & Sport” agerar. De brukar ju rygga de andra som skriver och sedan dundra på när “dörren är uppsparkad”. Den som lever får se.

Blir tvungen att slå ihop för den här gången och gör det med en stenklar till V75an från Jägersro. När Christoffer Eriksson kört startgunga i första avdelningen så får vi sedan 9 gånger smöret på Ingves och Rock My Dreams. Dundra in och var glad. Må gott så hörs vi igen nästa fredag, då med ett mustigt Fredagsbrev.

Visste du förresten att Stefan Löfven som barn i skolan tyckte att de grå mattorna man rullade ut i gymnastiksalen luktade gott.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig