Fredagsbrev, arkiv

22 november 2019

Hej då Stefan...


Förra helgen var vi som bekant nere i Berlin och jag törs nog påstå att vi hade det riktigt trevligt! Samtidigt som vi på söndagskvällen satt vid Kurfürstendamm och smaskade wienerschnitzel så satt Stefan Löfven i Agenda och krumbuktade sig. För varje dag som går så blir de allt färre, alla dessa verklighetsfrånvända godhetsknarkare som VÄGRAR inse sanningen. En del blundar för att det är "inne" bland de körkortslösa Södermalmsborna, andra blundar och ljuger för att de får betalt för det. Politiker som blundar och ljuger gör det oftast för att kunna behålla sin makt och position. Men när nu landets Statsminister likt Bagdad Bob sitter och förnekar sanning och verklighet så blir det till slut bara för mycket. Löfven skyller gruppvåldtäkter, bilbränder, sprängningar och gängmord på "utanförskap" och "fattigdom". Alla nyktra VET att så inte är fallet. Om du reser hundra mil upp i Svedala och besöker alla dessa små samhällen där arbetslösheten är hög och den ekonomiska situationen är betydligt tuffare än för de bidragstagare ute i orten som Löfven jämför dem med så blir det uppenbart. Inte sätter väl ungdomarna eld på snöscooters och kastar handgranater in på granngården bara för att situationen är tuff för dem?!

Näe, Stefan är nu ensam, så ensam. Jag letar för fullt efter något ställe man kan lira på att Svetsarn kliver av inom en mycket snar framtid. Såssarna rasar så sakteliga ihop och nådestöten kommer när muslimerna nu startar eget parti och de gamla ur järntruppen trillar av pinn en efter en. Man kan ju undra om det ändå ÄR för sent eller om det fortfarande finns någon chans att rädda det här landet. Den som lever får se (och är faktiskt skyldig att påverka).

Över till travets lilla ankdamm. Jan-Olov Persson på kladd&tafs humör var väl egentligen ingen skräll. Travfolket består fortfarande av ungefär 83 % bonndrängar och där placerar man ju definitivt Persson. Något brutalt brottsligt har han naturligtvis inte begått utan det är väl egentligen bara den där gamla klassiska beroendeställningen som utnyttjas. Stalltjejer har alltid befunnit sig i en knepig sits där seras arbetsgivare oftast har både makt och beundran. Här skulle jag kunna rabbla sunkiga travtränare som bakom ryggen på sina sambos och fruar pökat stalltjejer för glatta livet. Många av dem har sedan dessutom gått och stadgat sig med de små liven. Osmakligt? Nja kanske det, men inte speciellt märkvärdigt. Ställ dem bakom disken på Elgiganten och vips så var deras gnistrande lykraft som ett cykellyse med rostig dynamo och punkterade däck. Det här med "stjärnstatus" har män alltid utnyttjat. Gene Simmons i KISS har genom åren stolt berättat att han legat med över 4 000 groupies! Det rår inget METOO på. Förhoppningsvis så blir det väl ändå bättre, även i travsportens lilla pöl.

Tack för senast alla Berlinvänner!

Näe mina fina riktiga vänner, nu skall jag dra vidare. Avslutar med en klaring till helgens V75a från ett regnigt och grått Jägersro. Förra helgen i brunostarnas land så var vi ända ganska rätt ut på Thai Exposive. Nu lägger vi degen på Martin De Bos i sista avdelningen som är dundrandes klar! 8 gånger geggan. Dao i IDOL fortstter att leverera och liret lever. Må gott så hörs vi igen nästa fredag, då från Åland.

Visste du förresten att Stefan Löfven aldrig gick från DUPLO till LEGO.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig