Fredagsbrev, arkiv

09 november 2018

Thailand-Sverige 4-0, 2.0


Härliga stränder på Phuket och pulserande myller i Bangkok utbyttes i morse mot ett vidrigt, mulet, grått och dimmigt Arlanda. Aldrig har jag väl varit så nära att ta rulltrappan upp en våning och kliva på igen som denna gång. Efter två veckor på Rhodos och sedan drygt fyra veckor i Thailand så var i alla fall vardagen tillbaka. Vi har haft riktigt lyckade resor den här gången med och det är alltid lika kul med glada resevänner som uppskattar en reseupplevelse utöver det vanliga.

Här hemma händer det en del grejer märker jag. Stolleriet kring Örebrotravet (där jag en regnig höstkväll för 32 år sedan vann mitt första lopp) verkar nu nåtts vägs ände. Jag kan knappast påstå att jag hängt med riktigt i kring alla turer men noga var väl tanken ändå att banan skulle flyttas?! Nu gick allt omkull och banan blir kvar samtidigt som det ligger en hel kennel begravd under dyngstacken på backen. Du har väl inte glömt när Solvalla utsattes för liknande ruffel?! Det är idag ganska exakt tio år sedan Mattias Stenby ropade ut nyheten, Solvalla flyttar! "-Solvalla kommer få en ny toppmodern arena om några år – med bland annat tak över banan. – Det här är hur bra som helst för oss". Man skulle bygga ett center för Brommapojkarna, ett hotell och en idrottsakademi, för att bara nämna några av tokerierna. Själva lokaliseringen av "nya" Solvalla var ett stand-up skämt i sig, Valla skulle flytta 350 meter och placeras exakt under inflygningen till Bromma flygplats! Det är så korkat att man inte vet hur man skall förhålla sig till allt detta. Sedan visade sig att storskojaren och dåvarande bossen på Solvalla - Stefan Lundborg - under hela processen tömt Solvallas kassa och mer eller snott dryga 6 miljoner. Samme Lundborg som myglade in egna företag när det bokades upp tjänster inför en Elitloppshelg då det begav sig. Tant Grön hostade upp sig så var det slut på de där tokerierna. Solvalla fick ligga kvar och Lundborg drog med pengarna och fick toppjobb hos spelkonkurrenten UNIBET. Det är märkligt hur mycket skumrask som kan få pågå innan någon slår stopp. Nu är det i alla fall Örebrotravet som verkar stanna kvar på sin ursprungliga plats.

Mer Örebro. Åke Lindblom klev ju för länge sedan in i tusenklubben men nyligen tog min gamle vän även sin tusende seger! Det är starkt jobbat för en tränare som alltid jobbat med ett mindre material. Stort grattis vännen!

Mer småtränare, även här av den av den sympatiska sorten. På Solvalla i onsdags blev det fina framgångar för Gotlandstränarna Angelica Herlin och Roger Hassborg som levererade en seger och en huvudtorsk. Alltid lika kul när Gutarna kommer över och har framgångar på fastlandet bland mavarna. Kämpa...

Våra så kallade politiker kastar fortfarande sand på varandra och spottar samtidigt demokratin och sina väljare i ansiktet. Vid en ny opinionsundersökning visar det sig att SD ökar med ungefär 4 % och nu med råge är landets näst största parti (hur fler människor kan rösta på Löfven är och förblir dock en stor gåta). Kanske det bästa nu ändå vore att vi fick ett extraval så att Moderaterna och KD slipper stå upp för något de egentligen inte vill. Vid ett extraval kan de ärligt säga att de VILL bilda en regering i samarbete med SD. Det är ju exakt vad deras väljare önskar. Men visst, först skall ju Kristersson förnedras en gång till, leken fortsätter och Annie har laddat upp...


 Nähä nu börjar det bli kväll och undertecknad är svinandes trött efter en dag som inleddes på ett dimmigt vidrigt grått Arlanda. Önskar dig en rosa fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar men en klaring till V75an som avgörs på Sundbyholm. I Guld så får vi fina 4 gånger på Nadal Broline. han möter blötnosen Makethemark vilket puffar upp oddset på Nadallen på ett behagligt sätt. Bara att ösa in. Avslutar med att tipsa om Prix dÁmerique resan! Vi har två platser kvar. Det blir som vanligt ett glatt gäng och en kanontrevlig helg. Läs mer här.

Visste du förresten att kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar