Fredagsbrev, arkiv

12 april 2013

Dryga månaden kvar…

Igår beslutades att man nu skall få skrika ut böneutrop några stenkast från Ekerö. Botkyrka blir först med detta “exotiska” inslag i vardagen. Man kan se det här på tre sätt. Några minuters oväsen en gång i veckan är väl inget att bråka om? Eller. Vad i helvete är det fråga om, vi bor väl inte i Bagdad. Sedan finns ett tredje sätt att belysa det här med böneutropet. Vad står det för? Är det något som är representativt för Sverige? Hur ser det ut i de muslimska länderna med mångfald och multikultur? Är det ok för min sambo att gå in i en Moské  i linne? Är det ok att grilla fläskkotlett på torget i Bagdad. För det första så kommer sambon inte in i Moskén oavsett kläder, kvinnor? Nej tack! Skulle det vara så att jag har ihop det med en korvryttare så skulle ju han inte heller vara speciellt välkommen. Nej ute i världen verkar “multikultur” inte vara i ropet.

Precis som Socialdemokraternas blunder när deras nyvalde partistyrelseledamot Omar Mustafa tillåts bjuda in Mastodontmuppar till Mussemöten så är det här med böneutrop i Botkyrka lika illa.

musse

Multikulti, tjoho…

Det är som bekant livsfarligt att tala om det “svenska”, vår kultur osv. utan att få stämpeln i pannan. Ett tydligt exempel på detta var när nyheten om Böneutropen skulle ut på Sveriges Radio. När man ville höra en “kritisk röst” kring stolligheterna så valde man en Iransk man med kraftig brytning för att vara PK. Fegt? Ja visst, men så ser det ut i gamla Svedala.

Potensproblem? Androxen gör dig klar på 30 minuter! Prova 30 dagers förbrukning av Androxen för endast 49:-

En “tokig” kärring från Ny Demokrati sa en gång, “-snart kommer väl våra barn få huka sig mot Mekka”. Då var det naturligtvis en ordentlig överdrift, men idag, 20 år senare så blir våra barn överösta med Muslimska böneutrop när de traskar till skolan…

Ett smakprov från Melodifestivalen 2023?!

Vi lämnar sång och dans och hoppar över till trav. Commander Crowe var ordentligt bakhalt i senaste starten och nu blir det inget Olympiatrav. Nu MÅSTE ju Francais du Gull få hänga med. Loppet kommer att bli riktigt intressant. Jag vill ha Maharajah från spår 3 så var det klart sedan.

Nere på Skrubbs har man laddat under hela vintern och när det äntligen vankas premiär så är det tjällossning och inställt! Snacka om att jobba i motvind. En som på “ålderns höst” fått riktig snurr på materialet på ön är trotjänaren Pär Hassborg. På träningslistan finns inte mycket att göra frivolter för men det har blivit flera fina segrar till stallet under höst och vinter så där kommer det att rulla vidare i sommar, var så säker. Ska du förresten ta ner häst till Gotland i sommar så kan jag varmt rekommendera Hassborg. Ring honom på 070-818 89 74 om du vill ha bra service och ett trevligt bemötande. Kaffe och fikabröd i stallet varje dag bjuds, som alltid…

Hassborg_Par_lerig_sulky 

Pär Hassborg.

Det är bara dryga månaden kvar tills Årets Elitloppshelg. Redan så har många hotell blivit fulla och ska du hitta resa och boende till helgen så är det hög tid nu! Undrar om det kan bli så att Maharajah och The Best Madrik är med bakom bilen på söndagseftermiddagen?!

Förra helgen så var vi en tappsko från seger med Nougat ÅS men det ordnar vi till denna helg. Färjestad kör omgången och i sista avdelningen så kommer Democrat att gå sig trött tidigt på distansen och då kan Fighter Gull med Untersteiner rinna förbi med lätthet. 6 gånger osten. Ha Nu en skön helg i idiotvädret.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar