Fredagsbrev, arkiv

17 september 2010

Val 2010…

Vinn hyran betald i 2 års tid!

På måndag morgon vaknar Sverige upp efter ett val men det återkommer vi till. Vi kan börja med förra helgens trav. Att Stallchefens vinnare, än en gång, satt som en nudelwok var ju inte förvånande. Inte heller att Maharajah hade lekstuga i Guldloppet. Däremot att han såg så ruggigt fin ut! Jag vet inte hur många av er som kommer ihåg Ideal du Gazeau men Maharajah gör sina lopp på samma sätt, i övrigt är de inte alls lika men just sätten som de vinner på. Ledaren sitter med fulla linor och ökar tempot avsevärt på bortre långsidan. Maharajah tappar någon längd direkt, precis som Idealen. Genom sista sväng så är det fortfarande nästan två längder fram till ledaren. När upploppet sedan nalkas så börjar förnedringen! Det är en njutning att beskåda. På längre distans och med Vincennes banunderlag så kommer det att gå vägen i januari, var så säkra…

 

Köpa parfym? Då kan du spara upp till 50% på Parfym.se som har ett av Sveriges största sortiment av märkesparfym!

Här hemma har man dragit igång Cirkus Svanstedt del 2. Nu försöker man ifrågasätta alla vittnen igen. Man diskuterar “hur mycket man ser” på ett visst avstånd osv. Kan man se en grisfösare på så långt avstånd eller är det möjligen en avslagen folköl som Jepsson och Glenne haft i näven?! Oavsett avstånd så ser man naturligtvis en HELHET! När hästen klipper i sken osv. Fast det verkar SillyBilly inte riktigt vilja eller kunna fatta. Man fortsätter att misstro alla vittnen samtidigt som den enda, SOM BEVISLIGEN LJUGIT I RÄTTEN skall stå för sanningen. Åke hävdade under nästan hela tingsrättsförhandlingarna att han ALDRIG använt sig av grisfösare. Ända tills han blev överbevisad. Då erkände han att han använt grisfösare men att det var “för länge sedan”. Det är han, vår store Åke Svanstedt som tydligen står för “sanningen”. Samme Åke som hyrkuskarna glatt samarbetar med. Det är något sjukt i den här historien men vi får hoppas att Stc står vid sitt ord att Svanstedt, citat: “-skall bort från travsporten” om han döms!

 

Djurparkslallaren har släpat hem sin gamla skinnbit igen. Nu blir det dubbla heat där han möter Liza America. I övrigt så ser det ganska tunt ut men tillräckligt tufft för att Opalen skall floppa. Nu fick godispåsarna stanna nere i Italien så vi får se hur lille Opalens framtass  skall må nere på Åby…

 

Tidningen V75 Guiden- 15 nr 299:- + exklusivt travkit.

Här nere på Phuket är det full rulle. Seniorerna håller mig sysselsatt från morgon till kväll. Det är riktigt kul att se hur bra resan verkar ha blivit och det kommer absolut att komma en fortsättning.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Seniorer på Longtailboat…

 

Nere på Phukets södra udde finns en plats för Buddhisterna. Där ges elefanter som gåvor och det står nog ett tusental i en ring där. Det är elefanter i alla storlekar och sorter. Mitt bland dessa hittade jag två som stack ut lite. Jag undrar om det är Bussig och Epona Pärup?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bussig och Epona?

Så var det då dags för årets val! Våra politiker har spottat floskler för glatta livet under sommaren men jag undrar om det verkligen är någon som tror dem? Själv tappade jag förtroendet för politiker i allmänhet den valnatt då Bengt Westerberg reste sig från tv-soffan då Bert Karlsson slog sig ned. Bert som med Ny Demokrati just tagit steget in i Riksdagen. Det var ett uppenbart förakt som Westerberg visade hundratusentals väljare som röstat på Ny Demokrati. Dessutom så är det väl just DEMOKRATI vi har när vi låter människor få vara med och bestämma? Att sedan Ny Demokrati inte kunde fullfölja var väl knappast förvånande och vid nästkommande val så var de borta. Så “farliga” blev de…

 

Nu är det Sverigedemokraternas tur. Här har vi ett parti som kommer få ungefär 6 % (UNIBET ger 1,20 i odds på att SD kommer in i Riksdagen på söndag) i Riksdagsvalet på söndag och då är det väl Åkesson som skall slå sig ner i tv-soffan? Skall Svt vägra honom plats eller? Skall Fredrik R då resa sig upp i protest? Den här gången får man nog ta och acceptera vad folket tycker, hur “obehaglig” denna sanning än kan te sig.

 

Sverigedemokraternas migrationspolitik har jag, till viss del, lite svårt för. Jag ser den som onödigt “hård”. Naturligtvis så är denna hårda linje mest ett sätt att kunna sticka ut och höras. Det kommer så klart att bli en mer nyanserad migrationspolitik som kommer att föras efter valet och det blir spännande att se hur de “etablerade” politikerna skall hantera detta. Kanske Fredrik hellre sviker alla sina väljare och sätter in Lars Ohly som Utrikesminister bara för att inte samarbeta med SD?! Som sagt, han kommer att få klia sin kala hjässa lille Fredde.

 

Är det förresten någon som kollat igenom SD:s skol och utbildningspolitik? Jasså, inte. Då kan jag meddela att den är snarlik Folkpartiets fast lite “mjukare” kanske.

Vet ni föresten vilket parti det är som vill förbjuda import av livsmedel (bl.a. kött och fågel) från länder där djurhållningen inte uppfyller de svenska kraven? Det är Sverigedemokratrena.

Bara ovanstående fakta gör att jag ser Sverigedemokraterna som ett mycket genomtänkt alternativ på söndag. Vad deras migrationspolitik beträffar så är jag ganska säker på att den kommer att putsas till så att alla “rädda småmänniskor” kan sluta oroas.

 

Nej, nu är det dags att ordna ny elefantutflykt. Ni ska få en lika klar vinnare igen. I sista avdelningen så är det långdistans och mysläge för Local Conch. Jag gissar på 8 gånger citrongräset.

 

Så får det bli…

 

 

.

1 kommentar:

  1. 8 ggr!? Nu tror jag den gode herr Ek har druckit för mycket Singha. Till det oddset skulle jag nog pantsätta frugan. Inte för att det skulle ge så mycket kanske... Prova 2-3 ggr.

    SvaraRadera