Fredagsbrev, arkiv

16 juli 2010

Nu åker dom av…

Nu åker säckarna av! Äntligen har ett land slagit näven i bordet och agerat. Bort med Burkor, Niqaber och annat tjafs. Direkt så kommer de flummiga motangreppen. Det är ett stort hyckleri att höra detta svammel. Här i Sverige är det mest flatsmällor och Schymandyrkare som hyllar slöjan. De vägrar att se det galna och ociviliserade i användandet av dessa huvudbonader. Att slänga en säck över kärringen hemma vid spisen är det verkligen frihet för kvinnan? I den muslimska världen så förtrycks kvinnor på flera olika sätt. Tyvärr så går det inte att fråga dem. De kvinnor som utfrågas, och hävdar att de SJÄLVA valt att bära slöja, är ofta de som flytt från sitt eländiga hemland nu sitter i trygga Sverige och knaprar pistagenötter på torgen så skalen flyger. En annan sak som avsöjar dem ytterligare är just det att de säger att de SJÄLVA fritt valt att bära slöja. Då borde det väl vara ännu lättare att kunna följa de regler och normer som finns och då ta av sig påsen på huvudet?!

Frankrike har tagit ställning. Flera länder kommer att ta efter och jag kan lova att Sverige blir det SISTA landet i Europa som sluter upp. Vi har ju, sedan Palmes tid, av någon outgrundlig anledning, försökt leka “Världens godaste land”. Står svenska folket verkligen bakom detta fortfarande? Det finns trots allt överrenskomna nivåer på länders “välvilja” och “tillmötesgående”. Varför i hela friden skall Sverige då alltid överglänsa alla? Titta på migrationspolitiken och flyktingmottagandet. Det finns t.ex. reglerat hur vi i Skandinavien skall hantera flyktingströmmen hit. De flesta länder håller sig ungefär till det som åligger dem men goda Sverige tiodubblar “godheten” (om det nu är empatiskt och gott att bunta ihop massor med nyanlända människor till förläggningar och förorter där möjlighet till utveckling är lika med noll). Man kan även granska SIDA:S alla projekt. Där finner vi skrämmande siffror. Man ÖSER ut pengar och resurser fullständigt huvudlöst. Jag har en  vän som under lång tid arbetade ganska högt upp på SIDA. Han berättade om Herkules flygplan som dumpade ris och förnödenheter i ett “fattigt land”. Allt skedde nattetid och de kartor som användes var felaktiga. Tonvis med förnödenheter släpptes över träskområden där ingen fanns för att ta hand om allt. Vid ett annat tillfälle fraktades ett stort antal traktorer och lastbilar ner till ett “fattigt land”. Döm om glädjen när folket plötsligt kunde köra runt i lastbilar och traktorer! Allt förenklades för folket och tacksamheten var förstås stor. Sedan var det ju det där med service och underhåll! Det hade SIDA inte riktigt tänkt på. Fläktremmar gick av, oljefilter skulle bytas, bromsar renoveras osv. I det “fattiga" landet” fanns verken kompetens, kunskap eller material. Nu stod då plötsligt skrotade lastbilar vid vägkanterna och traktorer på fälten! SIDA i ett nötskal.

 

Vinn 10 påsar chips varje månad i helt år! Delta här!

I Iran stenas kvinnor till döds. I Iran bär de muslimska kvinnorna slöja. I Iran finns det ritningar och regelverk för hur männens frisyrer skall se ut… Ett galet land i en galen värld. Vi kan nu tacka Frankrike för att de nu tagit ett stort steg mot frihet för kvinnan och sunt förnuft i landet.

 

konduktoori

Det fungerar bara inte…

Över till annat. Sven Otto Littorin har det inte lätt. Aftonbladet har suttit på ett “scoop” under flera månader och var beordrade av “förbundet” att släppa nyheten om “sexköpet” lagom till Almedalsveckan. Littorin har suttit och porrsurfat lite i sin ensamhet men INTE betalat för sex. Nyheten är fabricerad och falsk. Tyvärr så fick ju Littorin lämna in i alla fall. Det skall bli spännande att se hur det går för fylletanten som drog igång kampanjen när granskningen av affären är klar. Aftonbladets Lena Melin har själv varit intagen på klinik ett flertal gånger för sitt alkoholmissbruk och jag kan nog tänka mig att det kommer att gå utför igen snart.

fylletant

Lena har tittat djupt ner i flaskan.

Nu lite trav. I kväll så är det kval till Stochampionatet. Endast 3 försök till Sprintermästaren och när hälften av djuren stängs ute och det bara är stona som får vara med så är det 6 kval! Märkligt tycker jag. I år så har ju Viola Silas varit så fruktansvärt överlägsen att vi nog kan räkna med att hon står som segrare nästa söndag. 1998 vann Simb Capi Stochampionatet. Stall Rosas Paula Index har hennes box idag! Simb Capi var en solskenshistoria. En busschaufför här ute på Mälaröarna brukade stanna med bussen ute vid vårt stall för en kortrast ibland. Då var det Roine Andersson som drev stallet och nu har hans svärdotter hand om det. Hur som helst så tyckte busschauffören att det verkade kul med travhästar och plötsligt så var han med häst. Jag minns turerna vid åkrar och diken men till slut var det i alla fall dags för kval. Resten är, som man säger, historia. Tyvärr så blev det med tiden osämja mellan busschauffören och hans delägare på hästen. Lagom till Stochampionatet så köptes märren till Ludde och han kunde sedan vinna loppet! Ludde är ju inte känd som någon direkt “märrtränare” och i kväll har han ingen häst med i kvalen. Men med Simb Capi blev det som sagt seger… Simb Capi gick sedan till avel och är nu i USA. Boko stables äger hästen som ju har en duktig avkomma i, Zimba Boko. Hon står i Finland och startar faktiskt på tisdag! När Simb Capi såldes så köpte busschauffören några nya unghästar men som det är med alla lotterier så är ju de flesta “nitlotter”. När detta stod klart så avvecklade han allt och slutade med travhästar…

 

Lira “head to head” till Stochampionatskvalen i kväll. Dubbelt upp på din insättning!

Nej mina vänner. Dags att dra vidare. Här är det fullt upp. Sitter i stekande sol och planerar inför senior resan till Phuket i september. Känns lite märkligt när termometern står på 28+ här hemma men hösten kommer snabbt. Förresten så finns det ETT DELUXE RUM (2 platser) kvar! Vill du hänga med? All information om resan finner du här!

 

Helgens grilltips:

 

Teriyaki grillad lax med potatispaket och sås.

 

Häll 2 påsar teriyaki marinad i en “form” gjord av dubbelvikt ugnsfolie (det går även med en ugnsfast form.

Lägg en laxhalva i formen med köttet nedåt och fjällen uppåt.

Gör en likadan form och lägg i halvfärdig kokt färskpotatis tillsammans med hackad rödlök, creme fresch och riven pepparrot. Denna form viker du ihop till ett paket.

Grilla detta tills fisken är klar. Vänd upp laxen och Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera laxen och potatisen med lite gräddfil blandat med nyklippt gräslök.

Till detta dricker man en flaska ARTHOUSE Viognier Chenin Blanc Sauvignon Blanc, Sydafrika (nr 2042). 75:-

 

Till dessert plockar ni bara fram en skål jordgubbar, några tandpetare och er chokladfontän!

Har ni ingen chokladfontän så kan ni fixa en här!

Till detta dricker man ett dessertvin typ, Beerenauslese Cuvée (nr 4589). 81:-

 

Här kommer en riktigt klar vinnare till helgens V-75:a. Jorma ångar vidare. Ledning hela vägen i sista med Askö Toy! 11 gånger till de glada…

 

Ha det bra!

 

EXTRA! Hörde precis att Zlatan nu behagar ställa upp för Svenska landslaget. Vi bugar och bockar. Tack snälla Zlatan…

 

Så får det bli…

.

2 kommentarer:

  1. Va fan ingen vinnare å Thailand nu , det går utför!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Stallchefen svarar:

    Vilken miss! har lagt in mitt telefonsamtal nu!

    SvaraRadera